5 tips tegen schurende benen.

inghilterra

De zomer is op komst! Het seizoen van terrasjes, festivals, korte jurkjes, rokjes en shortjes en helaas ook van schurende benen.
Vind je het niet vreselijk als jouw billen de hele tijd tegen elkaar schuren? Dat je jouw stappen liever zo wijd mogelijk neemt of met je benen open staat om alsnog te vermijden dat je billen elkaar raken?
Als mijn benen de hele dag schuren kan mijn humeur wel eens omslaan van zonneschijn naar een donderwolk, zo vervelend vind ik het.

Dit is niet enkel problematisch bij volle vrouwen, ik ken ook tal van slanke vrouwen die hier last van hebben. Gelukkig zijn er in de handel enkele middeltjes verkrijgbaar die het schuren kunnen voorkomen.
In deze blog vertel ik je er alles over.

Ik zelf heb een zeer gevoelige huid en kan zelfs in de winter last hebben van schurende benen. ’s Winters kies ik dan voor corrigerend ondergoed met langen pijpen of een legging. Een legging kan in de zomer ook wel, onder een kort rokje of kleedje, maar onder iets lang is het dan weer en beetje gek. In de zomer kies ik eerder voor bandelettes of een kort broekje.
Soms zijn deze dingen wat onhandig, bijvoorbeeld op het stand, stel je voor dat je zo iets moet aantrekken met zand aan de voeten. afgrijselijk!
Of als je bijvoorbeeld een korte short draagt dan kun je er niet echt iets onder aan doen. Hier kies je beter voor een smeermiddel of talkpoeder.

Ik heb voor jullie 5 producten opgezocht die het schuren van de benen tegen gaan. Voor elke situatie heb ik wel een oplossing klaarstaan.
Mijn 5 tips voor een schuur vrije zomer:

1.     Bandelettes.

bandelettes in rood, nude en zwart

Bandelettes zijn elastische banden die je om je billen doet. Ze zijn overgewaaid vanuit Amerika en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren in een kanten en gewone uitvoering. Ik vind ze alvast geweldig, ze zijn vrouwelijk en sexy en zitten comfortabel. Als de bandelettes per ongeluk zichtbaar zouden zijn door de wind die je rok omhoog blaast of als je fietst, zou ik het niet eens erg vinden. Tijdens een avondje uit hebben deze bandelettes ook mijn voorkeur tenzij ik een nauw aansluitende kleed zou dragen.
Bandelettes vind je in maat A tot F, maat A is 53-56 cm breed en maat F is 78-81 cm breed. Alle informatie over hoe je jouw maat opmeet vind je hier.

Je kan bandelettes bestellen via:

2.     Anti schurende shortjes.

Eigenlijk kan je elk soort shortje hiervoor gebruiken als ze maar niet te kort zijn of te los zitten, dit om het naar omhoog kruipen te vermijden.
Zo kan je bijvoorbeeld een mannen boxershort dragen als je dat niet erg vind. Persoonlijk kies ik amper voor de boxer omdat ik het niet prettig zou vinden moest iemand het zien.
Je kan ook een legging afknippen, let er dan wel op dat je deze niet te kort knipt want dan zal het omhoog kruipen en zullen de billen alsnog schuren.
Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een wielrennershortje, deze spannen goed aan en helpen tegen het schuren.
Gelukkig zijn er in de handel speciaal ontworpen schortjes tegen schurende benen.

Hier vind je een paar leuke exemplaren

3.     Smeermiddelen.

Deze producten hebben het doel je benen te smeren zodat je billen over elkaar glijden in plaats van schuren. Het nadeel is wel dat je ze regelmatig opnieuw moet aanbrengen om het gewenste effect te bekomen en je kunt vlekken maken op je kleding.  Persoonlijk maak ik er enkel gebruik van als ik een korte short draag of op het strand ben.
Om je benen in te smeren zou je bijvoorbeeld een deodorantstick kunnen gebruiken, mijn voorkeur gaat dan naar een geurloze.
Je zou ook kunnen kiezen voor een olie. Mijn voorkeur is Nux oil protégé, breng het wel regelmatig aan voor het gewenste effect.
Naast deze zelf uitgevonden smeermiddelen zijn er in de handel ook producten verkrijgbaar die dienen voor het schuren van de benen te voorkomen.

Enkele smerende producten:

4.     Talkpoeder.

Silky underwear van Lush cosmetics

Talkpoeders houden je droog en gaat het transpireren tegen. Dit zorgt ervoor dat je billen niet aan elkaar blijven plakken en dus ook niet gaan schuren. Het nadeel is wel dat het nogal moeilijk is om talkpoeder aan te brengen zonder te morsen en eventueel vlekken te maken op je kleding. Ook hier moet je het regelmatig aanbrengen voor het gewenste effect.
Je kan hier elk type talkpoeder voor gebruiken zoals bijvoorbeeld babypoeder.
Je kan ook Lush’s silky underwear gebruiken maar dan betaal je wel veel voor een leuk verpakt flesje talkpoeder.
Persoonlijk gebruik ik talkpoeder zeer weinig, gewoon omdat ik het nogal morsen vind. Ik kies eerder voor een van de boven vermelde smeermiddelen.

5.     Body Patch Reskin.

body patch Reskin

Toen ik opzoek was naar middeltjes tegen het schuren van de benen, kwam ik ook deze patch tegen. Het is een soort van 2de huid die je aanbrengt aan je billen en zo het schuren tegen gaat. Deze patch kan je hergebruiken en wassen en pijnloos verwijderen. Althans dat zegt de omschrijving van het product, zelf heb ik deze nog niet kunnen testen. De Body Patch Reskin is beschikbaar in verschillende maten, van small tot large en je kunt het perfect op jouw maat of gewenste grote knippen. Je vind het hier.

Bij mij persoonlijk hangt de keuze van product af van de situatie.
Shapewear draag ik op koude dagen of onder een nauw aansluitende jurk, leggings onder korte rokjes en kleedjes. Op warme dagen of onder een maxi zal ik eerder kiezen voor bandelettes.
Op het strand of onder een korte broek gaat mijn voorkeur naar een van de smeermiddelen. Houd wel in gedachten dat je het regelmatig opnieuw moet aanbrengen. Dat is de gouden regel om schurende benen te vermijden. 

Zo beste volgers, deze blog zit er weeral op. Volgende keer meer mode nieuws, stay tuned!!

Liefs Ruth.

HOME

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s