The perfect little red dress.

plus size bodycon dress asos curve

inghilterra

Deze nauw aansluitende jurk van Asos Curve is echt de max. De stof is flexibel en toch ook stevig, de geruite textuur zorgt voor een mooi effect én deze jurk heeft zakken. De ideale “little red dress” bij uitstek!

plus size dress Asos curve

De kokerrok van deze jurk heeft een split aan de achterzijde, iets wat ik normaal gezien niet zou dragen. Ik heb heel zware bovenbenen en ter hoogte van de knie valt dit het meeste op. Voor mij persoonlijk is dit iets waar ik me voor schaam. Jaren heb ik splits, korte broeken en rokken boven de knie vermeden, ik was als de dood om mijn knieën te laten zien. Toen ik deze jurk van Asos Curve zag was ik onmiddellijk verkocht. Ik dacht bij mezelf: “tijd om vaarwel te zeggen tegen deze onzekerheid en simpelweg te dragen wat je leuk vind”.

plus size bodycon dress asos curve

Kiezen voor een jurk met een split aan de achterzijde deed me even stilstaan bij al mijn onzekerheden en hoe ik kies om daarmee om te gaan. Hoe vaak laat je je beïnvloeden door wat andere mensen vinden, door hun oordeel over je doen en laten of wat je draagt? Probeer je de “probleem gebieden” van je lichaam weg te steken, te verdoezelen? Denk je dat door onzekerheden weg te steken, deze er niet meer zijn? Hoe kom je dan over die onzekerheden heen?

plus size bodycon dress asos curve

 

Voor mij persoonlijk lijkt het een beetje op taboes, je praat er niet graag over, het maakt je ongemakkelijk en je probeert ze te vermeiden. Maar het doorbreken van taboes gebeurt enkel wanneer je ervoor kiest om er wel over te praten en er leert mee om te gaan. Dit kan je ook vertalen naar onzekerheden, door ze te verdoezelen, te vermeiden zullen ze altijd onzekerheden blijven.

plus size bodycon dress asos curve

Dus als je er voor kiest om nooit een bikini te dragen omdat je je schaamt voor je buik. Nooit mouwloze topjes draagt vanwege je dikke armen en korte broeken uit je kleerkast bant omdat je je benen niet wilt laten zien, worden je onzekerheden gevalideerd. Persoonlijk denk ik dat als je ervoor kiest deze kleding wel te dragen, je jezelf kunt uitdagen om je over je onzekerheden te zetten.

plus size bodycondress asos curve

 

Dat is exact wat ik met deze jurk van Asos Curve doe, initieel voelde ik me er ongemakkelijk in maar door het jurkje vaker te dragen voelde ik me er telkens beter in. Ik ben trots op mezelf omdat ik dit kleed durf dragen en realiseer me dat niet eens zoveel mensen mijn bovenbenen opmerken. Langzamerhand veranderd onzekerheid in trots en lijken die bovenbenen geen probleem meer te zijn. Als er dan toch mensen voor kiezen dit te beoordelen en commentaar te geven, denk ik bij mezelf: “ nou en, ik vind deze jurk mooi en het is niet aan jou om te bepalen wat ik wel en niet kan dragen. Jouw oordeel is een reflectie van hoe onzeker jij je zou voelen in mijn plaats en dat heeft niets te maken met mij en hoe ik me voel in deze jurk”.
Is het niet heerlijk te dragen wat je wilt zonder je te laten beperken door wat andere mensen ervan vinden?!

plus size bodycon dress asos curve

 

Met deze blog wil ik mensen inspireren om zichzelf graag te zien en zich te laten zien. Net zoals al die mooie volle vrouwen op mijn sociale media die zich inzetten voor de body positive movement, een beweging die iedereen aanzet tot accepteren van verschillende soorten lichamen in plaats van ze te beoordelen. Hoeveel mensen zijn er niet die gebukt gaan onder oordelen van anderen, die worden nagewezen om wie ze zijn en hoe ze eruit zien. Dat kan anders, je kunt ervoor kiezen om de oordelen van anderen naast je neer te leggen en trots te zijn op wie je bent. De wijze woorden van John Legend weerklinken in mijn oren, “love your perfect imperfections, all your curves and all your edges. Dus mijn boodschap aan alle plus size ladies: “strut your curves and be proud, love yourself!!”

 

Mijn Outfit.

plus size bodycon dress asos curve

Asos Curve Midi Wiggle Dress in Texture.

plus size bodycondress asos curve

Dit lichaam verhullend jurkje van Asos Curve is beschikbaar vanaf maat 48 tot en met maat 58 voor 60 euro, je vind het hier. Ik bestelde maat 48 en het paste mooi aan. Ik zou zeggen dat Asos Curve “true to size” is, de maten vallen niet te groot of te klein uit, vind hun matentabel hier.

Nog een paar leuke “little red dresses”:

red bodycon dress New Look Curve
Red Peplum Midi Dress van New Look Curve
  • Red Midi Bodycon Dress van Asos Curve, beschikbaar voor 29.33 euro. Je vind het hier.
red plus size bodycon dress Asos Curve
Red Midi Bodycon Dress van Asos Curve
  • Red Twist Skirt Bodycon dress van Scarlett&Jo, beschibaar voor 69.50 euro (60 pounds). Je vind het hier.
red plus size bodycon dress Scarlett&Jo
Red Twist Skirt Bodycon Dress van Scarlett&Jo
red plus size bodycon dress van Studio 8 via de bijenkorf
Denver jurk met inzet van kant van Studio 8

Wide Fit Black Platform Court Shoes.

wide fit platform court heels New Look

Deze zwarte stiletto’s van New Look Fashion zijn beschikbaar voor 24.99 euro. Deze pumps hebben een brede pasvorm en zitten zeer comfortabel. Ik bestelde maat 41 en ze pasten perfect. New Look is “true to size”, vind hun matentabel hier. Deze pumps zijn helaas niet meer beschikbaar dus heb ik voor jullie een paar leuke alternatieven klaarstaan.

Alternatieve zwarte pumps:

  • Playfull Wide Fit Pointed heels van Asos, beschikbaar voor 33.33 euro. Je vind het hier.
playfull wide fit heels asos
Playfull Wide Fit Pointed heels van Asos
  • Sapphire Wide Fit Pointed Heels van Asos, beschikbaar voor 37.33 euro. Je vind het hier.
Sapphire Wide fit heels van Asos
Sapphire Wide Fit Pointed heels van Asos
  • Wide Fit Black ‘Wilamina’ Mid Heels van Dorothy Perkins, beschikkbaar voor 25 euro. Je vind het hier.
wide fit pumps van Dorothy Perkins
Wide Fit Black ‘Wilamina’ Mid heels van Dorothy Perkins
  • Zwarte Plateaupumps van Marco Tozzi, via Zalansdo, beschikbaar voor 39.95 euro. Je vind het hier.
zwarte plateaupumps Marco Tozzi, via Zalando
Zwarte Plateaupumps van Marco Tozzi

Beste volgers,

Ik hoop dat mijn boodschap je inspireert om je onzekerheden aan de kant te schuiven en te dragen wat je wilt. Elke onzekerheid is een kans om te groeien, een kans om jezelf graag te leren zien.
Meer plus size mode nieuws op de volgende spread.

Stay positive!!

Love ruth

HOME

5 gedachten over “The perfect little red dress.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s